Statystyki

  • Odwiedziło nas: 1738300
  • Do końca roku: 20 dni
  • Do wakacji: 192 dni
Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

WYKAZ ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POTRAWACH: 1 – zboża zawierające gluten; 2 – skorupiaki i produkty pochodne; 3 – jaja i produkty pochodne; 4 – ryby i produkty pochodne; 5 – orzeszki ziemne i produkty pochodne; 6 – soja i produkty pochodne; 7 – mleko i produkty pochodne; 8 – orzechy; 9 – seler i produkty pochodne; 10 – gorczyca i produkty pochodne; 11- sezam i produkty pochodne; 12 – dwutlenek siarki i siarczyny; 13 – łubin i produkty pochodne; 14 – mięczaki i produkty pochodne                                                                                                                                                                                     

DATA

 

OBIAD

 

 

 

 

 

17.09.18

Poniedziałek

 

Zupa grochowa z ziemniakami 350ml [9]; Udko z kurczaka gotowane 100g [1,3,9] w sosie jarzynowym 50ml [1,9]; Ryż biały gotowany 200g; Surówka z kapusty pekińskiej, marchwi

i jabłka z olejem rzepakowym 100g; Kompot wiśniowy z cukrem 200ml

 

 

 

 

 

 

18.09.18

Wtorek

 

 

Zupa barszcz biały z makaronem pszennym bezjajecznym 350ml [1,7,9]; Schab wieprzowy gotowany 100g [9] w sosie chrzanowym 50ml [1,7,9]; Ziemniaki gotowane 200g; Surówka

z marchwi i jabłka z olejem rzepakowym 100g; Kompot z czarnej porzeczki z cukrem 200ml

 

 

 

 

 

19.09.18

Środa

 

Zupa jarzynowa z ziemniakami 350ml [1,7,9]; Gołąbek z mięsa wieprzowego

i kapusty białej 100g [3,9] w sosie pomidorowym 50ml [1,7,9]; Ziemniaki gotowane 200g;

Jabłko 1 szt.; Kompot śliwkowy z cukrem 200ml

 

 

 

 

 

20.09.18

Czwartek

 

Zupa ryżowa z warzywami 350ml  [9]; Karkówka wieprzowa pieczona 100g [9] w sosie pieczeniowym 50ml [1,9]; Ziemniaki gotowane 200g; Burak tarty gotowany 100g;

Kompot truskawkowy z cukrem 200ml

 

 

 

 

 

21.09.18

Piątek

 

Barszcz czerwony z makaronem pszennym bezjajecznym 350ml [1,7,9]; Filet z miruny panierowany smażony 100g [1,3,4,9]; Ziemniaki gotowane 200g; Surówka z kapusty kiszonej

i marchwi z olejem rzepakowym 100g; Kompot wieloowocowy z cukrem 200ml

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WYKAZ ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POTRAWACH: 1 – zboża zawierające gluten; 2 – skorupiaki i produkty pochodne; 3 – jaja i produkty pochodne; 4 – ryby i produkty pochodne; 5 – orzeszki ziemne i produkty pochodne; 6 – soja i produkty pochodne; 7 – mleko i produkty pochodne; 8 – orzechy; 9 – seler i produkty pochodne; 10 – gorczyca i produkty pochodne; 11- sezam i produkty pochodne; 12 – dwutlenek siarki i siarczyny; 13 – łubin i produkty pochodne; 14 – mięczaki i produkty pochodne                                                                                                                                

DATA

 

OBIAD

 

 

 

 

 

24.09.18

Poniedziałek

 

Zupa kapuśniak z kapusty białej z ziemniakami 350ml [1,9]; Kotlet wieprzowy mielony duszony 100g [1,3,9] w sosie pieczeniowym 50ml [1,9]; Kasza jęczmienna gotowana 200g [1]; Ogórek kiszony 100g; Kompot gruszkowy z cukrem 200ml

 

 

 

 

 

25.09.18

Wtorek

 

Zupa szczawiowa z makaronem pszennym bezjajecznym i jajem gotowanym 350ml [1,3,7,9];                              Filet drobiowy panierowany smażony 100g [1,3,9]; Ziemniaki gotowane 200g; Surówka                                           z kapusty białej i koperku z olejem rzepakowym 100g; Kompot truskawkowy z cukrem 200g

 

 

 

 

 

26.09.18 Środa

 

 

Zupa pomidorowa z makaronem pszennym bezjajecznym 350ml [1,7,9]; Pulpet drobiowy gotowany 100g [1,3,9] w sosie ziołowym 50ml [1,7,9]; Ryż biały gotowany 200g;

Surówka z selera korzeniowego i marchwi ze śmietaną 100g [7,9]; Kompot z czarnej porzeczki

z cukrem 200ml

 

 

 

 

 

27.09.18

Czwartek

 

Rosół z makaronem pszennym jajecznym  350ml [1,3,9]; Udko z kurczaka pieczone 100g [9]; Ziemniaki gotowane 200g; Mizeria z ogórka zielonego 70g i śmietany 10% 30g [7];

Kompot wiśniowy z cukrem 200ml

 

 

 

 

 

28.09.18

Piątek

 

Zupa pieczarkowa z makaronem pszennym bezjajecznym 350ml [1,7,9]; Filet z miruny panierowany smażony 100g [1,3,4,9]; Ziemniaki gotowane 200g; Surówka z kapusty kiszonej

i marchwi z olejem rzepakowym 100g; Kompot śliwkowy z cukrem 200ml