Statystyki

  • Odwiedziło nas: 2882509
  • Do końca roku: 48 dni
  • Do wakacji: 226 dni
Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

WYKAZ ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POTRAWACH: 1 – zboża zawierające gluten; 2 – skorupiaki i produkty pochodne; 3 – jaja i produkty pochodne; 4 – ryby i produkty pochodne; 5 – orzeszki ziemne i produkty pochodne; 6 – soja i produkty pochodne; 7 – mleko i produkty pochodne; 8 – orzechy; 9 – seler i produkty pochodne; 10 – gorczyca i produkty pochodne; 11- sezam i produkty pochodne; 12 – dwutlenek siarki i siarczyny; 13 – łubin i produkty pochodne; 14 – mięczaki i produkty pochodne                                                                                                                                                                                                                                            

DATA

 

OBIAD

 

 

 

 

 

 

04.11.19

Poniedziałek

 

 

zupa ziemniaczana z natką pietruszki - 350ml /1,7,9/;

filet z indyka duszony z warzywami - 150g /9/ w sosie pieczarkowym - 100ml /1,7,9/;

makaron penne  - 200g /1,3/;

kompot wieloowocowy - 200ml, z cukrem - 3g;

banan - 60g

 

 

 

 

05.11.19

Wtorek

 

 

czerwony barszcz z makaronem - 350ml /1,3,7,9/;

udko pieczone w ziołach - 100g /9/,ziemniaki - 200g;

fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą - 100g /1,7/;

herbata z cytryną - 200ml z cukrem - 3g;

drożdżówka - 100g /1/

 

 

 

 

06.11.19

Środa

 

 zupa jaglana z natką pietruszki - 200g /1,9/;

kotlet mielony wieprzowy smażony - 100g /1,9/, ziemniaki - 200g;

buraczki gotowane - 100g;

kompot wieloowocowy - 200ml z cukrem - 3g;

jogurt pitny - 100g /7/

 

 

 

07.11.19

Czwartek

 

 zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem - 350ml /3,7,9/;

karkówka wieprzowa duszona w sosie pieczeniowym - 100g /1,9/; kopytka - 200g /1/;

kapusta kiszona gotowana - 100g /1,9/;

herbata z cytryną - 200ml z cukrem - 3g;

mandarynka - 30g

 

 

 

08.11.19

Piątek

 

 zupa pomidorowa z ryżem - 350ml /1,7,9/;

twarożek ze szczypiorkiem - 100g /7/; ziemniaki - 200g;

kompot wieloowocowy - 200ml z cukrem - 3g;

pączek - 60g

 

 

 

LEGENDA: E – wartość energetyczna wyrażona w kcal; B – białko; T – tłuszcze, W – węglowodany

 

 

 

 

 

 

 

 

WYKAZ ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POTRAWACH: 1 – zboża zawierające gluten; 2 – skorupiaki i produkty pochodne; 3 – jaja i produkty pochodne; 4 – ryby i produkty pochodne; 5 – orzeszki ziemne i produkty pochodne; 6 – soja i produkty pochodne; 7 – mleko i produkty pochodne; 8 – orzechy; 9 – seler i produkty pochodne; 10 – gorczyca i produkty pochodne; 11- sezam i produkty pochodne; 12 – dwutlenek siarki i siarczyny; 13 – łubin i produkty pochodne; 14 – mięczaki i produkty pochodne                                                                                                                               

DATA

 

OBIAD

 

 

 

 

 

11.11.19

Poniedziałek

 

 

 

 

 

12.11.19

Wtorek

 

 

 

 

 

13.11.19 Środa

 

 

 

 

 

 

14.11.19

Czwartek

 

 

 

 

 

15.11.19

Piątek

 

 

 

 

 

Średnia wartość odżywcza jadłospisu dekadowego

 

LEGENDA: E – wartość energetyczna wyrażona w kcal; B – białko; T – tłuszcze, W - węglowodany